Ervaringen

ton-en-yvonne-koks.jpg

"Wij trainen al jaren samen en dat bevalt goed. Toen we in Apeldoorn kwamen wonen, liepen we toevallig langs TopFIT. We hebben een afspraak gemaakt voor een intake en zijn daarna gelijk begonnen. We doen 2 keer per week een smallgroup training. Dit is een training van 30 minuten met maximaal 8 mensen. We trainen hiermee alle spiergroepen. Ieder op zijn eigen niveau.

Doordat je in een vaste groep traint is het onderlinge contact leuk. Maar het is absoluut geen theekransje: er wordt hard getraind! Gezondheid is voor ons erg belangrijk. We worden gestimuleerd om maximaal te trainen waardoor onze hartfunctie ook verbetert. We fietsen en wandelen veel en bij TopFIT trainen we andere spiergroepen. We vinden het belangrijk ook dat op peil te houden. Elke 3 maanden worden we gemeten en gewogen. Niet alleen het gewicht, maar ook het vetpercentage en de vochtbalans worden hierbij gecheckt. Omdat dat wel iets beter kon, hebben we ook voedingsadvies gekregen. Dit werpt zijn vruchten af. Het is geen dieet, maar tips om nog iets beter te eten. Dit heeft een positief resultaat.

TopFIT is lekker ruim opgezet en eigenlijk ook wel knus. Er hangt een fijne sfeer. Corné is een gedreven trainer. Hij motiveert je enorm en spoort je aan om je grenzen op te zoeken. Wij trainen daardoor lekker intensief. Er is weinig kans op blessures door de goede apparaten. En Corné let ook goed op of iedereen het op de juiste manier doet.

Wij kunnen TopFIT iedereen aanraden. Wij zijn actieve zestigers, maar in het groepje varieert de leeftijd van 30 tot 80 jaar. De smallgroup training is dus voor alle leeftijden."

— Ton en Yvonne Koks

"Ik had een duidelijk doel: afvallen, conditie opbouwen en meer leren over gezonde voeding. Via-via kwam ik bij TopFIT Apeldoorn terecht. Ik maakte een afspraak voor een kennismakingsgesprek en het klikte tussen mij en Corné. Ik ben begonnen met het TopFood programma. Dit is een programma van 4 weken waarbij je een speciaal voedingsschema volgt en 2x per week een uur lang Personal Training krijgt. 
Ik had 15 jaar niet aan sport gedaan, maar Corné doet het op een prettige en humoristische manier. De meeste mensen denken dat een personal trainer een beul is, maar dat is Corné absoluut niet. Hij daagt je uit, zoekt de grenzen op zonder iets te forceren. 

Hij legt ook heel goed uit waarom je bepaalde oefeningen doet en wat er in je lijf gebeurt na het aanpassen van je voedingspatroon. De trainingen zijn erg gevarieerd: van fietsen of roeien tot boksen en gewichtheffen.
Na 4 weken hebben we de eindbalans opgemaakt en ik was in totaal 7 kilo afgevallen. Ook mijn bloeddruk is flink gedaald en ik voel me echt supergoed! En wat ook opvallend is: ik slaap ook veel beter sinds ik bij Corné train. Wat ik prettig vind aan TopFIT Apeldoorn is dat het geen schreeuwerige sportschool is. Het is kleinschalig en ik kan er op een verantwoorde manier aan mijn gezondheid werken. Daarbij is het gewoon prettig om te trainen bij Corné. Hij  geeft goed advies én goede begeleiding."

— Leo Wieling


"Omdat ik veel last had van mijn rug ging ik regelmatig naar de fysiotherapeut. Op een gegeven moment heeft hij voorgesteld om eens naar TopFIT te gaan en inmiddels train ik daar nu al ruim een jaar.  Het was mijn doel om een betere conditie te krijgen en nog meer af te vallen. Ik sportte hiervoor helemaal niet en doe nu 3 smallgroup-trainingen en 1 personal training per week. Ik heb veel minder last van mijn spieren en ben daarnaast ook nog flink afgevallen (in totaal 44 kilo).  Het is heel fijn dat TopFIT op afspraak werkt want daardoor heb je een stok achter de deur. De trainingen zijn gezellig en daardoor goed vol te houden. Zeker voor mensen die bij een ‘gewone’ sportschool afhaken is TopFIT een aanrader. Je krijgt persoonlijke aandacht en de training is precies op jou afgestemd. Corné is ook betrokken bij iedereen. Het is daardoor erg prettig om bij TopFIT te trainen. Ik vind het nog steeds leuk om te doen en zou wel elke dag willen gaan!"

— Sera Boerman


Ik ben in augustus 2015 bij TopFIT Apeldoorn begonnen omdat ik bij mijn ‘oude’ sportschool al bijna een half jaar stilstond met afvallen. Mede dankzij mijn man kwam ik bij TopFIT terecht en Corné beloofde dat hij mij wél verder kon helpen. Ik ben begonnen met een programma dat bestond uit een voedingsplan en 2 personal trainingen per week. Na 4 weken was ik al ruim 7 kilo afgevallen! Daarna ben ik verder gegaan met 3 smallgroup-trainingen en 1 personal training per week. Inmiddels ben ik bijna 16 kilo afgevallen. Ik zie er niet alleen gezonder uit, maar ik voel me ook veel fitter. Ik heb minder lichamelijke klachten en de dagelijkse dingen gaan mij ook makkelijker af.

 De smallgrouptrainingen zijn gezellig en motiverend omdat je met meerdere mensen traint. Corné is enthousiast en begeleid iedereen goed. De personal trainingen zijn behoorlijk pittig, maar dat weerhoudt mij er niet van om steeds mijn grenzen te verleggen. De trainingen zijn erg gevarieerd en blijven daardoor leuk om te doen. Corné let goed op mijn houding en corrigeert waar nodig zodat ik geen blessures oploop. Hij blijft je aanmoedigen en geeft complimenten, dat motiveert enorm! Naast het harde werken is er zeker ook een ‘fun’-factor! Omdat ik zelf goeie resultaten heb behaald zou ik TopFIT Apeldoorn aan iedereen aanraden. Corné is positief en eerlijk en ik kan hem ook tussen de trainingen door bereiken als ik ergens mee zit. Corné is gewoon de beste PT’er van Nederland!

Ik kan TopFIT Apeldoorn aan iedereen aanraden omdat het echt werkt. Ik voel me veel fitter! De trainingen zijn goed en gezellig en gaan snel voorbij."

— Sandra Telnekes


"Een paar maanden geleden zag ik op facebook een filmpje van iemand die bij TopFIT goede resultaten had geboekt. Zelf wilde ik ook weer fit worden dus ben ik begonnen met twee keer per week een personal training. Daarnaast heb ik van Corné een voedingsplan gekregen waar ik me aan houdt. Dit kost me eigenlijk weinig moeite. Ik ben nu 4 maanden bezig en al ruim 15 kilo afgevallen. 
Het was in het begin wel wennen aan de trainingen, maar het gaat goed. We doen veel oefeningen op basis van je eigen lichaamsgewicht zoals bijvoorbeeld met TRX en kettlebells. Leuk om te zien dat je zoveel kunt doen zonder de traditionele fitness apparaten. Corné is erg aardig en helpt je overal bij. Als ik nu terugkijk op de eerste trainingen merk ik dat ik al flink vooruitgegaan ben. Ik kan steeds zwaardere oefeningen doen en houdt het makkelijker vol. Corné houdt er ook rekening mee als ik ergens last van heb. Dat is erg fijn want zo voorkomt hij blessures. 

De belangrijkste stap is eigenlijk om naar TopFIT  toe te gaan. Voor mij voelt het alsof de rest vanzelf gaat. Corné neemt de tijd voor je en is ook betrokken tussen de trainingen door. Hij is enthousiast en dat motiveert mij ook. Samen worden we zo steeds gemotiveerder om het doel te bereiken!"

— Martijn Raab


"Ik heb een eigen zaak en ken Corné omdat hij een klant van mij is. Ik wilde aan mijn gezondheid werken maar liever niet in een ‘normale’ sportschool aan de slag. Corné vertelde van zijn studio en werk als personal trainer. Daarna ben ik bij TopFIT begonnen met twee keer per week een personal training van een uur. De trainingen zijn afwisselend: de ene keer ligt het accent op cardio, de andere keer op kracht. Maar het is altijd een combinatie van beiden. TopFIT heeft goeie apparatuur in huis en de trainingen zijn altijd plezierig. We trainen ook wel eens buiten en ook met weinig middelen weet Corné er een leuke en uitdagende training van te maken. Ik denk dat ik inmiddels alle speeltuinen in de buurt wel gehad heb. 
De aanpak van TopFIT kenmerkt zich door de combinatie van trainen en voeding. Hier wordt veel zorg aan besteed. Elke week bespreken we samen welk voedingsschema ik ga aanhouden. Dit is afhankelijk van het doel voor die week en hoe mijn week er zakelijk gezien uitziet. Het schema is goed vol te houden. Ook in combinatie met een druk zakenleven. Er zijn bijna altijd wel verantwoorde alternatieven tijdens zakenlunches. 

Ik ben nu ongeveer 3 maanden aan de slag en voel me veel fitter. Ik heb veel meer energie. Dit merk ik bijvoorbeeld als ik ga mountainbiken: ik fiets nu vaker voorop en kan dan ook nog gewoon praten. Dat was voorheen wel anders. Ook het roeien in de studio gaat steeds beter. Ik heb zelfs het record van snelste tijd al verbroken! Inmiddels ben ik 10 kilo afgevallen. Dankzij Corné ben ik me veel bewuster van mijn voeding. Ondanks mijn drukke baan lukt het mij goed om de balans te houden. 
Het gaat mij niet om het snelle resultaat, maar om mijn levensstijl op de lange termijn te veranderen. TopFIT helpt mij daarbij. Met persoonlijke contact, een vleugje humor en betrokkenheid tussen de trainingen door. En dat is erg prettig!"

— Wouter van de Bunt


"Ik had al een tijd last van mijn schouder. Door de pijn gebruikte ik mijn schouder zo weinig mogelijk. Niet echt handig bij mijn werk als fotograaf. Omdat ik meer beweging wilde voor mijn schouder heeft mijn fysiotherapeut Alexander Pietersen mij aan Corné voorgesteld. Daarna heeft hij een training voor mij op maat gemaakt. Ik vind het prettig dat er afstemming is tussen mijn fysiotherapeut en mijn personal trainer. Ook is het hierdoor laagdrempelig want je loopt zo even door omdat ze in hetzelfde pand zitten. Voordat ik begon met trainen was ik wat sceptisch, maar al na 5 weken was ik van mijn pijn af. Een geweldig resultaat! Mijn lichaam is door de trainingen sterker geworden. Daar heb ik in mijn werk ook profijt van. Ik train nu al 3 maanden 2 keer per week een half uur en dat bevalt heel goed. De trainingen zijn gezellig en gaan snel voorbij. Het is ook super luxe dat Corné al het denkwerk doet en je zelf alleen maar op je houding hoeft te letten. Elke training is weer anders, maar Corné is altijd vrolijk en positief. Hij weet ook minder leuke onderdelen van de training op een manier in te passen dat ik het toch red. Hij motiveert zonder te pushen en daardoor blijft het leuk!"

— Marja Poldermans